Spaghetti Bolognese


SKŁADNIKI:

PRZYGOTOWANIE:

1. Makaron spaghetti DIVELLA wrzuć gotującej  osolonej wody i gotuj ok. 8min.

2. Przecedź przez sito i przelej oliwą BASSO OLIO DI SANSA.

3. Następnie jedną cebulę i pięć ząbków czosnku pokrój w drobną kosteczkę.

4. Do lekko rozgrzanego rondelka, wlej 50ml oliwy BASSO OLIO DI SANSA i podsmaż cebulę. Dodaj czosnek i podsmaż razem jeszcze trochę (nie przypal bo zrobi się gorzki).

5. Teraz dodaj 800g pomidorów krojonych METELLIANA, gotuj 4-5 min na małym ogniu. Przypraw łyżeczką soli, ćwierć łyżeczki pieprzu i szczyptą suszonego oregano i bazylii. Całość zmiksuj na gładko i odstaw na bok.

6. Na dużą rozgrzaną patelnię wlej 50ml oliwy BASSO OLIO DI SANSA i podsmaż na dużym ogniu 800g mielonej wołowiny. Dopraw szczyptą soli i pieprzu.

7. Do podsmażonego mięsa dodaj dwa ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę, szczyptę suszonego oregano i bazylii. Podduś jeszcze  3-4 min.

8. Gotowe mięso przedłuż do przygotowanego wcześniej sosu i duś jeszcze ok 5 min aby smaki się połączyły.

9. Tak przygotowany sos bolognese połącz z ugotowanym wcześniej makaronem spaghetti DIVELLA.

10. Podawaj w głębokim talerzu obficie posypując świeżo tartym parmezanem.

 

SMACZNEGO! 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium